AUKSTI SPIESTA, NERAFINĒTA

Kaņepju eļļa, 0,25L

Auksti spiesta, pirmā spieduma kaņepju eļļa. Bagātīgs nepiesātināto taukskābju avots. Iesakām lietot atsevišķi vai kopā ar ēdienu, piemēram, kartupeļiem, biezpienu vai salātiem. Nekādā gadījumā nevajadzētu karsēt!

Salātiem
Salātiem
Svaigu
Svaigu
AUKSTI SPIESTA, NERAFINĒTA

Kaņepju eļļa, 0,25L

Auksti spiesta, pirmā spieduma kaņepju eļļa. Bagātīgs nepiesātināto taukskābju avots. Iesakām lietot atsevišķi vai kopā ar ēdienu, piemēram, kartupeļiem, biezpienu vai salātiem. Nekādā gadījumā nevajadzētu karsēt!

PRODUKTA UZTURVĒRTĪBA/
100 ml satur
Enerģētiskā vērtība
3404 kJ/828 kcal
Tauki
92 g
tostarp
Piesātinātās taukskābes
7g
Mononepiesātinātās taukskābes
12g
Polinepiesātinātās taukskābes
73 g
Ogļhidrāti
0 g
Cukuri
0 g
Olbaltumvielas
0 g
Sāls
0 g
IECAVNIEKA KAŅEPJU EĻĻA

Kaņepju eļļu lieto svaigu, nekādā gadījumā nekarsē! Kaņepju eļļa ir lieliska piedeva kartupeļiem, salātos, mērcēs. Tā neder cepšanai. Karsējot tā ātri zaudētu smaržu un uzturvērtību. Atvērtu iepakojumu vēlams uzglabāt  ledusskapī.

Kaņepju sēklas satur līdz 35% eļļas, kurā ir liels daudzums ( ap 80% ) dažādu nepiesātināto taukskābju. Tas ir vairāk nekā jebkurā citā augu izcelsmes eļļā. Omega-3 un Omega-6 taukskābes mūsu organisms neražo, tās jāuzņem ar pārtiku. Kaņepju eļļā šīs taukskābes ir ideālā attiecībā 1:3. Uztura speciālisti iesaka lietot apmēram 7-11 g omega-6 un 2-3,5 g omega-3 taukskābju dienā. Šāds daudzums ir vienā ēdamkarotē kaņepju eļļas. Šīs taukskābes ir svarīgas mūsu veselībai – tās uzlabo asins cirkulāciju, palīdz pazemināt asinsspiedienu un holesterīna līmeni asinīs, dod enerģiju, baro ādu, nagus un matus, mazina iekaisumu, uzturot locītavu veselību.

Omega-3 un omega-6 taukskābes ir ļoti svarīgas smadzeņu un nervu šūnu attīstībai, tādēļ īpaši nepieciešamas bērniem.

Vēl kaņepju sēklās ir liels daudzums olbaltumvielu – ap 25- 30%, tas ir vairāk nekā liellopa gaļā vai zivīs – ap 6 gramiem ēdamkarotē.  Starp citām olbaltumvielām, kāņepēs ir arī globulīns, kas ir trešā visvairāk izplatītā olbaltumviela cilvēka organismā un atbild par aizsardzību pret kaitīgiem mikroorganismiem. Globulīni, saukti arī par imūnglobulīniem, nepieciešami veselas imūnsistēmas uzturēšanai.

Kaņepju eļļā esošās taukskābes ir nepieciešamas:

  • enerģijas radīšanai,
  • stabilai nervu sistēmas darbībai,
  • smadzeņu attīstībai un funkcionēšanai,
  • ādas veselībai un elastīgumam,
  • labai vielmaiņai,
  • holesterīna līmeņa samazināšanai un asinsspiediena pazemināšanai,
  • sirds veselībai,
  • hormonu ražošanai,
  • imunitātes uzturēšanai,
  • lai atvieglotu klimaktērija simptomus.

Lietošana:

  • Profilaksei: 1–2 tējkarotes dienā pirms ēšanas.
  • Kā garšīgu un sātīgu piedevu citiem ēdieniem – kartupeļiem (sviesta vietā), saknēm, zirņiem, pupiņām, salātiem, zupām u.c.
  • Pievieno jogurtiem, biezpienam un citiem skābpiena produktiem, kā arī konditorejas izstrādājumiem.
  • Skaistumkopšanā – eļļu iemasē ādā, tā kļūst maiga, elastīga, mirdzoša. Kaņepju eļļai ir mitrinoša un pretiekaisuma iedarbība. Tā labi iesūcas, neveido taukainu slāni. Ieziežot eļļu matos un galvas ādā vienu stundu pirms mazgāšanas, mati kļūst veselīgi, spoži, paklausīgi.
Šī vietne izmanto sīkdatnes

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat mūsu lietošanas noteikumiem