Aicinām ikvienu dalīties savās ēdienu receptēs, kurās izmantoti “Iecavnieks” produkti! Tās gaidīsim uz mūsu e-pasta adresi info@iecavnieks.lv, lai jau tālāk tās publicētu mūsu mājas lapā.

24/11/2016

Zirņu pikas

Zirņus iepriekšējā vakarā iemērc aukstā ūdenī. Otrā dienā zirņus vāra mīkstus, samaļ. Atsevišķi izvāra kartupeļus, samīca kā biezenim. Ja izmanto gaļu, to sagriež, apcep kopā ar kapātu sīpolu...

10/06/2016

Svaigu dārzeņu salāti ar Fetas sieru

Ir vasara un negribas daudz laika pavadīt virtuvē. Piedāvājam vienkāršu, svaigu un veselīgu salātu recepti.

09/06/2016

Grilēts lasis ar sparģeļiem

Vasara ir laiks, kad ēdienu pagatavošanā daudz tiek izmantots grils. Grilējam gan dārzeņus, gan zivis, gan gaļu, pat augļus. Piedāvājam vieglu vakariņu recepti ģimenes vai draugu lokā.

08/06/2016

Siera kūka ar smalcinātu linsēklu pamatni

Jūnijs ir izlaidumu laiks. Lai iepriecinātu savus mīļos, varam paši pagatavot vienkāršus, gardus un veselīgus kārumus (paši gatavojot tak nelietojam konservantus vai E vielas). Piedāvājam vienkāršu un tai pašā laikā svinībām atbilstošu kūku, receptē izmantojot Iecavas smalcinātās linsēklas.

27/11/2015

Linsēklu cepumi

Uz smalkās rīves sarīvē sieru, pieliek klāt mīkstu sviestu, iesijā miltus, linsēklas un sodu. Pielej klāt saldo krējumu. Visu samīca viendabīgā masā. Mīklas bumbu atstāj uzbriest uz 5 minūtēm istabas temperatūrā. Tad mīklu izrullē un izspiež ar formiņu vai mazu glāzīti cepumus, apsmērē tos ar sakultu olu, uzber sēkliņas. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180°C un cep
10-12 minūtes.

11/11/2015

Dārzeņu biezenītis bērniem

Pēdējā laikā godā tiek celts sens, bet mūsdienās piemirsts augs- kaņepe. Kaņepju vērtīgās īpašības jau atzina mūsu senči, izmantojot kaņepju sēklas uzturā gan kā vērtīgu olbaltumvielu avotu (gavēņa laikā kaņepju sēklas lietoja uzturā, aizstājot gaļu), gan veselības stiprināšanai, jo kaņepju sēklas satur vērtīgās nepiesātinātās taukskābes omega-3 un omega-6.

1 2