Sastāvdaļas:
- Baziliks (100 g)
- Parmezāna siers (100 g)
- Indijas rieksti grauzdēti (100 g)
- Svaigi spiesta citrona sula (1/2 citrons)
- Cukurs (1 ēd.k.)
- Sāls (1 tējk.)
- Ķiploks (2-3 daiviņas)
- "Iecavnieks" auksti spiesta rapšu eļļa (~200 ml)
Lai ienestu Jūsu mājās svaigu un pavasarīgu sajūtu, piedāvājam pagatavot bazilika pesto, ko var lietot kā papildinājumu pastai, bietēm, salātiem un daudz kam citam.
Pagatavošana:
Apgrauzdē riekstus cepeškrāsnī vai uz pannas. Sablenderē riekstus ar eļļu. Pievieno baziliku, ķiploku un blenderē līdz veidojas viendabīga masa. Tad pievieno sāli, cukuru, svaigi spiestu citrona sulu un smalki sarīvētu Parmezāna sieru. Vēlreiz visu kopā sablenderē.
Lieto uzreiz vai pilda burciņās un liek ledusskapī.