Sastāvdaļas:
- Kartupeļi
- “Iecavnieks” auksti spiesta rapšu eļļa
- Sāls u.c. garšvielas pēc izvēles
- Skābs krējums
- Zaļumi
SIA “Iecavnieks & Co" ražotā auksti spiestā nerafinētā rapšu eļļa paredzēta lietošanai gan svaigā veidā, gan CEPŠANAI, jo esam veikuši analīzes, nosakot tās dūmošanas punktu (227°C). Zināms, ja eļļas dūmošanas punkts ir mazāks par 180°C, eļļa nav piemērota cepšanai.
Rapšu eļļā cepti kartupeļi būs zeltaini, gardi un kalpos kā ātras un viegli pagatavojamas darba dienas vakariņas.
Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež. Pannā ielej “Iecavnieks” auksti spiesto rapšu eļļu un cep, līdz tie kļuvuši zeltaini. Tad samazina uguni un cep, līdz kartupeļi gatavi, ik pa laikam tos apmaisot. Pievieno sāli vai citas garšvielas pēc izvēles. Pasniedz ar skābo krējumu, zaļumiem.