Uzturvērtība:
100g satur:
- Enerģētiskā vērtība 489kcal/2048kJ
- tauki 35.5 g
tostarp:- piesātinātās taukskābes 2.5 g
- mononepiesātinātās taukskābes 3.2 g
- polinepiesātinātās taukskābes 29.8 g
tostarp:- linolskābe (omega 6) 21.3 g
- linolēnskābe (omega 3) 8.5 g
- ogļhidrāti 5.4 g
tostarp:- cukuri 3.4 g
- šķiedrvielas 28 g
- olbaltumvielas 25 g
- sāls** 0.002 g
** - sāls saturs ir tikai dabīgā nātrija klātbūtnes rezultāts
SIA "Iecavnieks & Co" ražo arī grauzdētas kaņepes. Grauzdēšanas procesā sēkliņas iegūst īpašu garšu un aromātu.
Kaņepju sēklas satur daudz augu olbaltumvielu, aminoskābes, šķiedrvielas, ogļhidrātus, kā arī kalciju, kāliju, magniju, fosforu u.c. savienojumus un eļļu, kuras sastāvā ir organismam vērtīgās nepiesātinātās taukskābes omega-3 un omega-6.
Kaņepju sēklām piemīt plašas ārstnieciskās īpašības:
- stiprina imunitāti;
- tīra artērijas, neļaujot uzkrāties holesterīna plāksnītēm;
- mazina stresu;
- noņem bezmiegu;
- lieto pret vielmaiņas traucējumiem;
- veicina zarnu darbību un rada sāta sajūtu.
Lietošana:
Kaņepju sēklas lieto kā uzkodu starp ēdienreizēm vai piedevu dažādiem ēdieniem. Tās var pievienot salātiem, putrām, sieriem, biezpienam, konditorejas izstrādājumiem u.c.
atpakaļ