Sastāvdaļas:
- Laša fileja
- Svaigi gurķi
- Tomāti
- Redīsi
- Sparģeļi
- Citrons
- “Iecavnieks” rapšu eļļa ar citrona koriandra aromātu
- Sāls, pipari
- Balzamiko mērce
Pagatavošana:
Laša fileju apkaisa ar sāli un pipariem, apslaka ar "Iecavnieks" Rapšu eļļu ar citrona un koriandra aromātu un ļauj iemarinēties 15-20 minūtes.
Pa to laiku sagatavo sparģeļus. Ja nepieciešams, to galus no saķnu puses līdz 1/3 nomizo. Uzvāra ūdeni. Sparģeļus liek vārošā ūdenī un uz lēnas uguns vāra līdz gatavībai (var iedurt ar dakšu, apmēram 8-10 min.). Tad liek uz sieta, lai notek ūdens.
Liek grilēt lasi (apmēram 10 min.). Kārto uz šķīvja svaigos dārzeņus - gurķus, tomātus, redīsus, liek sparģeļus, kurus apslaka ar balzamiko mērcīti, un lasi ar citrona šķēlīti.