ProduktiReceptes

Humoss

Sastāvdaļas:

Humoss ir lieliska veģetārā piedeva gan maizītēm, gan fantastiski garšo kopā ar dārzeņiem, ja to izmanto kā uzkodu mērci. Humosu ātri var pagatavot no konservētiem turku zirņiem, vai arī izmantot kaltētos turku zirņus, tos pirms vārīšanas nepieciešams izmērcēt 12-14 stundas.

Pagatavošana:

Turku zirņus nokāš.

Vispirms blenderī ielej citronu sulu un tahini mērci.

Tahini mērci var pagatavot pats - apgrauzdē uz pannas izlobītas sezama sēkliņas, blenderī sajauc kopā ar Ideal rapšu eļļu, attiecības tādas, lai izveidotos pasta.

Tahini un citronu sulas sajaukšana radīs humosa krēmīgo bāzi.

Pēc tam blenderī ielej Ideal rapšu eļļu, saspiestas ķiploku daiviņas, pievieno sāli un piparus pēc garšas un visu vēlreiz sablendē 30 sekundes.

Kad tas izdarīts, virtuves kombainā saber pusi no nepieciešamajiem turku zirņiem un blendē aptuveni minūti. Pēc tam pievieno atlikušos turku zirņus un sasmalcina humosu vēl 1-2 minūtes.

Gatavo humosu liek bļodiņā , apkaisa ar paprikas pulveri, kaņepju sēkliņām un pārlej tam pāri eļļu tik daudz, cik pašam ir vēlēšanās.

atpakaļ

Izmantotie produkti