ProduktiReceptes

Jaunie kartupeļi ar kaņepju eļļu

Sastāvdaļas:

Vai zināji, ka Omega-3 un Omega-6 taukskābes mūsu organisms neražo, bet tās jāuzņem ar pārtiku?

Šīs taukskābes ir svarīgas mūsu veselībai – tās uzlabo sirds un asinsvadu cirkulāciju, palīdz pazemināt asinsspiedienu un holesterīna līmeni asinīs, dod enerģiju, baro ādu, nagus un matus, mazina iekaisumus, uztur locītavu veselību.

Kaņepju eļļā šīs taukskābes ir ideālā attiecībā 1:3. Uztura speciālisti iesaka: lai taukskābes varētu efektīvi darboties mūsu organismā, dienā nepieciešams apmēram 7-11 g omega-6 un 2-3,5 g omega-3 taukskābju. Šāds daudzums ir vienā ēdamkarotē kaņepju eļļas. 

Lai uzņemtu šīs taukskābes garšīgā veidā, piedāvājam šādu recepti, kas šobrīd ir īpaši aktuāla, jo ir sākusies jauno kartupeļu raža.

Pagatavošana:

Jaunos kartupeļus kārtīgi nomazgā un liek katliņā ar ūdeni vārīties, līdz tie ir mīksti. Kartupeļus nokāš, pārdala uz pusēm, apber ar dillēm un sāli. Pirms ēšanas pārlej ar kaņepju eļļu.
 

atpakaļ

Izmantotie produkti