Sastāvdaļas:
- 150 g cietais siers
- 100 g sviests
- 135 g milti
- 15 g “Iecavnieks” smalcinātas linsēklas
- 3 ēd.k. saldais krējums
- 1 ola
- Dažādas sēkliņas - linu, ķirbju, saulespuķu
- Naža gals sodas
Pagatavošana:
Uz smalkās rīves sarīvē sieru, pieliek klāt mīkstu sviestu, iesijā miltus, linsēklas un sodu. Pielej klāt saldo krējumu. Visu samīca viendabīgā masā. Mīklas bumbu atstāj uzbriest uz 5 minūtēm istabas temperatūrā. Tad mīklu izrullē un izspiež ar formiņu vai mazu glāzīti cepumus, apsmērē tos ar sakultu olu, uzber sēkliņas. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180°C un cep 10-12 minūtes.