Sastāvdaļas:
-
3 olu baltumi
-
500 gr mascarpone siers
-
1 paciņa 250 gr “Iecavnieks” smalcinātās linsēklas ar inulīnu
-
100 gr piparkūkas vai cepumi
-
100gr brūnais cukurs
-
Nedaudz sula (ābolu vai kāda cita pēc izvēles)
-
Ievārījums pēc izvēles
Iespējams, ka jūsmājās ir palikušas vēl piparkūkas no Ziemassvētkiem, tās variet realizēt tiešām gardā un vērtīgām uzturvielām bagātā desertā. Pievienojot desertam mūsu smalcinātās linsēklas, organisms tiek apgādāts ar omega-3, omega-6 taukskābēm, minerālvielām, proteīniem un lignāniem.
Pagatavošana:
Smalcinātās linsēklas samaisa ar brūno cukuru (pēc garšas) un sadrupinātām piparkūkām.
Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno mascarpones sieru un samaisa viendabīgā masā.
Trauciņos kārtām liek linsēklu-piparkūku maisījumu, kuru apslaka ar sulu (var improvizēt un izmantot konjaku vai melno balzamu), pa virsu liek olu baltuma-mascarpones krēmu, pēc tam liek ievārījumu. Tā vairākas kārtas. Pēdējo kārtu dekorē ar svaigām ogām.
Vislabāk šo saldo ēdienu gatavot iepriekšējā dienā, lai visas garšas un sastāvdaļas savelkas.
Lai labi garšo!