ProduktiReceptes

Majonēze

Sastāvdaļas:

Lieldienās cel galdā paša gatavotu majonēzi!
Tā būs garda piedeva gan Lieldienu olām, gan salātiem, kā arī tai nav pievienotas E-vielas!

Pagatavošana:

Ar mikseri sakult olu dzeltenumus kopā ar sinepēm, cukuru un sāli. Uzmanīgi pa vienai tējkarotītei pievienot rapšu eļļu ar sinepju aromātu un visu laiku kult. Kad masa kļūst viendabīga, var droši pievienot visu atlikušo eļļas daudzumu, kārtīgi sakuļot. Pievienot citrona sulu un visu vēlreiz sakult.
Ja majonēze sanāk pārāk bieza, var nedaudz pievienot atdzesētu vārītu ūdeni. Pagatavotā majonēze jāglabā ledusskapī, stikla trauciņā un jāizlieto 5-7 dienu laikā. No receptē norādītā produktu daudzuma iznāk apmēram 200 g majonēzes.

atpakaļ

Izmantotie produkti