Produkti

biežāk uzdotie jautājumi

VAI SIA “IECAVNIEKS & CO” RAŽOTĀ AUKSTI SPIESTĀ NERAFINĒTĀ RAPŠU EĻĻA IR PIEMĒROTA CEPŠANAI?

Lai saprastu, vai eļļa lietojama svaigā veidā, vai to drīkst arī karsēt, ir svarīgs tāds rādītājs kā eļļas dūmošanas punkts. Ja eļļas dūmošanas punkts ir mazāks par 180°C, eļļa nav piemērota cepšanai. Dūmošanas punkts ir atkarīgs gan no taukskābju sastāva eļļā, gan no eļļas kvalitātes, savukārt eļļas kvalitāte - no piemaisījumu daudzuma eļļā.

SIA “Iecavnieks & Co" ražotā auksti spiestā nerafinētā rapšu eļļa ir paredzēta lietošanai gan svaigā veidā, gan cepšanai, jo uzņēmums ir veicis analīzes, nosakot dūmošanas punktu tā ražotajai rapšu eļļai (227°C).

Eļļas ražošanas procesā tiek pielietotas divas metodes - nostādināšana un filtrēšana. SIA “Iecavnieks & Co” tiek izmantota tikai augstvērtīga, mehāniska filtrēšanas metode, jo nostādinot eļļu, tajā paliek mikrodaļiņas, kas ar aci nav saskatāmas, bet karsējot šāda eļļa dūmos.

VAI PLASTMASAS PUDELĒS UZGLABĀTA EĻĻA IR KAITĪGA VESELĪBAI?

Sabiedrībā arvien vairāk izplatās uzskats, ka plastmasas pudelēs pildīta eļļa ir kaitīga veselībai, jo ķīmiskās vielas, kas ir plastmasas sastāvā, var nonākt eļļā, pudelei sakarstot. Piedāvājam Jums iepazīties ar populārā gastroenterologa Anatolija Danilāna viedokli par šo tēmu.

Raksts: Anatolijs Danilāns: cilvēks ir stiprāks par kafiju, pipariem un plastmasas pudelēm.
Raksts: Anatolijs Danilāns: Ja mūsdienās viss ir kaitīgs, kāpēc cilvēki dzīvo ilgāk?

RAPŠU EĻĻA IR ĢENĒTISKI MODIFICĒTA - MĪTS VAI PATIESĪBA?

Valda mīts, ka rapšu eļļa tiek spiesta no ģenētiski modificētām rapšu sēklām, tādēl piedāvājam izlasīt īsu skaidrojumu par šo tēmu.

Raksts: Mītiem apvītā rapšu eļļa

atpakaļ