8–10 kūkas gabaliņi

Iecavas burkānkūka

Franču virtuves galvenā sastāvdaļa ir sviests. Kāpēc gan Latvijas virtuvē tā nevarētu būt rapšu eļļa? Ar lepnumu saucam šo par Iecavas burkānkūku - tajā ir daudz vairāk labo tauku, turklāt maigi riekstainā rapšu eļļas garša izcili iederas šajā receptē. Dekoram kraukšķīgi karamelizētas kaņepju sēkliņas.
Apskatīt recepti
arrow
arrow
Sastāvdaļas:
Iecavnieks rapšu eļļa
160 ml
Olas
3
Brūnais cukurs
250 g
Kviešu milti
200 g
Cepamais pulveris
3 tējkarotes
Burkāni
4
Kanēlis
2 ēdamkarotes
Malts muskatrieksts
⅓ tējkarotes
Krēmam:
Krēmsiers
180 g
Saldais krējums
500 ml
Pūdercukurs
3 ēdamkarotes
sēkliņas no ½ vaniļas pāksts
Karameļu dekoram:
Cukurs
100 g
Iecavnieks kaņepju sēklas
3 ēdamkarotes
Pagatavošana:
  1. Burkānus nomizo un sarīvē. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai, ietauko 24 cm/dm kūkas formu ar noņemamām malām, izklāj to ar cepamo papīru un maliņas ietauko.
  2. Lielā bļodā lej rapšu eļļu, pievieno olas un brūno cukuru un visu samaisa. Pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, kanēli un muskatriekstu, iemaisa. Pievieno sarīvētos burkānus, visu iemaisa.
  3. Mīklu lej sagatavotajā kūkas formā un cep 35 minūtes, līdz biskvīts gatavs un, iedurot centrā koka irbulīti, tas iznāk ārā tīrs. Biskvītu pilnībā atdzesē.
  4. Pagatavo karameļu dekoru. Pannā ber cukuru un uz vidējas liesmas karsē, līdz cukurs izkusis un ieguvis tumšu dzintara krāsu. Uz virsmas izklāj cepamo papīru, uz tā uzber Iecavnieks grauzdētās kaņepju sēkliņas, pāri sēkliņām lej karameli. Ar pirkstiem karameli neaiztiek, tā ir ļoti karsta! Ļauj pilnībā atdzist un sacietēt. Kad sacietē, karameli ar nazi sasmalcina un atliek malā.
  5. Pagatavo krēmu. Bļodā liek visas krēma sastāvdaļas un ar mikseri saputo viendabīgā krēmā.
  6. Biskvītu pārgriež uz pusēm, pa vidu smērē pusi krēma, virspusi dekorē ar atlikušo krēmu un kaņepju – karameļu dekoru.

Lai labi garšo!

Šī vietne izmanto sīkdatnes

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat mūsu lietošanas noteikumiem