ProduktiReceptes

Siera kūka ar smalcinātu linsēklu pamatni

Pamatnei:

Krēmam:


Dekorēšanai – svaigas ogas, piparmētra. 

 

Pagatavošana:

Smalcinātas linsēklas samīca ar mīkstu sviestu un cukuru. Veidnē izklāj cepampapīru un masu vienmērīgi izlīdzina, cieši piespiežot ar rokām pie pamatnes. Liek ledusskapī un gatavo krēma masu.

Želatīnu pārlej ar 50 ml vēsa ūdens un uzbriedina.

Svaigo sieru liek lielākā bļodā, piespiež citrona sulu, pierīvē laima miziņu (var pievienot arī laima sulu) un ar mikseri visu sakuļ. 

Saldam krējumam pievieno cukuru (var pievienot arī vaniļas cukuru) un saputo stingrās putās. 

Uzbriedināto želatīnu karstā ūdens peldē izkausē un pievieno uzputotai siera masai, tad iemaisa saputoto saldo krējumu. Iegūto masu pārlej kūkas forma uz iepriekš sagatavotās smalcināto linsēklu pamatnes. 

Liek ledusskapī sastingt vismaz uz 4-6 stundām. 

Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām, pārlej ar ogu , karameļu vai šokolādes mērci.

atpakaļ

Izmantotie produkti