Sastāvdaļas:
- 1 liels sīpols
- "Iecavnieks" auksti spiesta rapšu eļļa
- 1 glāze ūdens vai piena
- 1 glāze miltu
- 1 ola
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 1 tējk. sāls
- ¾ glāzes rīvmaize
Sīpolu gredzeni ir lieliska uzkoda, par to šaubu nav. Turklāt pagatavot tos ir vienkārši un ātri. Iepriecini savus mīļos un izmēģini jau šajās brīvdienās!
Pagatavošana:
Sīpolu sagriež 5-8 mm šķēlēs un katru šķēli sadala ripiņās. Bļodā liek miltus, pievieno cepamo pulveri, sāli. Samaisa. Sīpolu gredzenus iemērc miltu maisījumā un apviļā, līdz tie ir pārklāti. Atlikušajiem miltiem pakāpeniski, aktīvi maisot, pielej pienu, pievieno olu. Gredzenus pa vienam iemērc mīklā, tad apviļā gaišajā rīvmaizē un cep uz pannas sakarsētā eļļā līdz tie kļūst zeltaini brūni. Kad gatavi, tos novieto uz papīra dvieļiem, lai notecinātu lieko eļļu. Pasniedz ar dažādām mērcītēm, arī kā uzkodu pie alus.