Sastāvdaļas:
- Salātlapas
- Gurķis
- Redīsi
- Ķiršu tomātiņi
- Vārīta ola
- Olīvas
- Vārītas bietes
- “Iecavnieks” grauzdētas linsēklas
- “Iecavnieks” rapšu eļļa ar ķiploku aromātu
Pēc garām brīvdienām nepieciešamas vieglas un gardas pusdienas. Piedāvājam pagatavot svaigos salātus ar apceptām bietēm!
Pagatavošana:
Nomazgā salātlapas, nosusina un sagriež smalkās strēmelītēs. Vārīto olu, gurķi un redīsus sagriež smalkās ripās un izkārto uz salātlapām. Vārītu bieti sagriež ripās. Uz pannas uzlej rapšu eļļu ar ķiploku aromātu, un uz uzkarsētas pannas liek biešu ripiņas, kuras apcep no abām pusēm. Kamēr biete nedaudz atdziest, tikmēr ķiršu tomātiņus sagriež četrās daļās, kārto uz šķīvja. Pievieno veselas olīvas, un salātus pārkaisa ar grauzdētām linsēklām. Salātus pārlej ar tējkaroti rapšu eļļas ar ķiploku aromātu vai mājās gatavotu majonēzi.