Sastāvdaļas pankūkām:
- 4 lieli kartupeļi
- 1 ola
- 1 ēd.k. skāba krējuma
- 1 ēd.k.miltu
- sīpols(vidējs) vai 3 ķiploka daiviņas
- garšvielas (sāls, pipari u.c.)
- “Iecavnieks” rapšu eļļa
Dekorēšanai:
- zaļumi (loki, dilles)
- lasis (pēc izvēles auksti kūpināts vai mazsālīts)
- garneles
- svaigais krēmsiers bez piedevām
- avokado
- “Sniega bumbas” vai Mocarella siera bumbiņas
- tomāts
- 100 g “Iecavnieks” Kaņepju pavalgs
- “Iecavnieks” linsēklas
Kartupeļu pankūciņas ar “Iecavnieks” Kaņepju pavalgu ir gan labākā uzkoda ballītē, gan sātīga ēdienreize. Pagatavot to ir ļoti vienkārši un ātri – izmēģini jau šodien!
Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Nospiež lieko sulu. Kartupeļu masai pievieno olu, sakapātu sīpolu vai ķiploku (pēc izvēles), skābo krējumu, miltus, garšvielas un zaļumus. Visu kārtīgi samaisa.
Uz pannas uzkarsētā eļļā liek cepties mazas pankūciņas. Cep gaiši brūnas no abām pusēm. Kārto uz šķīvja.
Dekorēt un papildināt pankūciņas var pēc saviem ieskatiem. Piedāvājam piecus variantus:
1. Nedaudz atdzesētai pankūkai liek kaņepju pavalgu, uz tā tomāta daiviņu un avokado gabaliņu.
2. Sarīvē vārītu olu un burkānu, pieber klāt saujiņu “Iecavnieks” linsēklu, pievieno majonēzi, sāli, piparus, un samaisa. No salātu masas veido apaļas bumbiņas, ko uzliek uz pankūkas un pāri liek ķilavu.
3. Pavalgu sajauc vienmērīgā masā ar svaigo krēmsieru bez piedevām, klāj uz pankūkas, un papildina to ar garneli un dilli.
4. Uz pankūkas liek “Sniega bumbu” vai Mocarellas bumbiņu, un to pārkaisa ar “Iecavnieks” linsēklām.
5. Uz nedaudz atdzesētas pankūkas liek kaņepju pavalgu, šķēlīti laša un dilles zariņu.