Sastāvdaļas:
- 600 g pelēko zirņu
- 5 vidēji lieli kartupeļi
- 100 g “Iecavnieks” Kaņepju pavalga
- 1 liels sīpols
- 100 g kūpinātas cauraugušas gaļas( var arī bez gaļas)
- sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Zirņus iepriekšējā vakarā iemērc aukstā ūdenī. Otrā dienā zirņus vāra mīkstus, samaļ. Atsevišķi izvāra kartupeļus, samīca kā biezenim. Ja izmanto gaļu, to sagriež, apcep kopā ar kapātu sīpolu. Ja taisa veģetāro variantu, tad apcep tikai sakapāto sīpolu. Tad visas sastāvdaļas – zirņus, kartupeļus, kaņepju pavalgu, sīpolu un gaļu samaisa kopā vienā masā. No izveidojušās masas veido nelielas lodītes, apvīļā tās sezama sēklās un kārto uz šķīvja. Atdzesē. Var pasniegt gan bez piedevām, gan kopā ar skābu krējumu vai bezpiedevu jogurtu.